AMAÇ VE HEDEFLER

Stratejik Amaçlar

1- BIDB mevcut network ve sunucular ile hizmet sunmaya devam etmekle beraber önümüzdeki bir yıl içerisinde  5651 sayılı internet üzerinden işlenen suçlarla ilgili yasa çerçevesinde tüm IP kayıt ve Loglarını kayıt etmek üzere bir çalışma başlatmış bulunmaktadır.

2- Üniversitemiz merkez ve uzak kampuslerinde internet bağlantıları için statik DNS ve DHCP serverler üzerinden IP atamaları yapılarak internete bağlanılmaktadır. Personel ve sabit pcler genellikle ve uygun olan yerlerde Static IP  ve MAC adresleri kontrol edilerek internete bağlanılmakta  ancak Wireless bağlantılar için mevcut bir kontrol sistemi bulunmamaktadır.Bu internet bağlantısı güvenlik açığının en kısa zamanda çözülebilmesi amacıyla öncelikle merkez kampusumuz içinde çalışmaya başlanılmış olup sistem faaliyete girince BIDB’ ca kayıtlı olmayan ve yetki verilmeyen hiçbir PC laptop veya mobil cihaz ile üniversitemiz ağımız üzerinden bağlanılamayacaktır.

3- Kurulacak yeni bir server  ve yazılımla üniversitemiz mensubu personel ve öğrencilerimiz  üniversitemiz dahilinde ve Ulaknet üzerinden ülke genelinde  ve daha sonra EduRoam kapsamında tüm dünya üzerinde 35 ülkede üniversitemiz serverleri üzerindeki kullanıcı bölgelerine herhangi bir IP-MAC Adres vs kaydı yaptırmadan ve herhangi bir yere başvurmadan  üye kurum ve kuruluşlar üzerinden bağlanabileceklerdir.

4- E- devlet uygulaması için mevcut alt yapımızın ve network güvenliğimizin etüdü yapılarak alt yapımız bu kapsamda güncellenmesi ve yeni cihazların alımı gerekebilecektir.

5- Her birim ve bölümde en az bir personel IT assistant- Bilişim asistanı olarak görevlendirilmesi durumda gerekli eğitim verilerek  BIDB iş yükü ve her türlü hizmetini daha hızlı vermesi amaçlanmaktadır.

6- Üniversite kampusumuz içerisinde  Akıllı kart uygulaması için gerekli fizibilite çalışması yapılmış olup karar beklenmektedir.

7- BIDB içinde yeni bir re organizasyon ile yeni amaçlarımız doğrultusunda yeniden bir yapılanma düşünülmektedir.

8- Yeni yapılandır çerçevesinde  yeni kurulacak sistemler için eke personele ihtiyacımız, mühendis bazında olacaktır.