Meşhur strateji oyunu Go’da, dünya şampiyonu olan bir yarışmacının bilgisayar tarafından üst üste yenilgiye uğratıldığı zamanlardan geçiyoruz. Bir diğer deyişle devir, yapay zeka devri. Dev teknoloji şirketlerinin yatırımlarındaki en büyük payı yapay zeka araştırmalarına ayırması da bundan. Google, Facebook, Microsoft ve Baidu gibi şirketler yapay zeka çalışmalarını genişletmek adına birbirleriyle yarış halinde. Quid adlı Pazar araştırma şirketinin verilerine göre bu şirketler geçtiğimiz yıl yapay zeka yatırımlarına 8,5 milyar dolar harcamış. Bu rakam, 2010 yılı rakamlarının 4 katı büyüklüğünde.

Geçmişte üniversiteler, dünyanın en iyi yapay zeka uzmanlarını işe alırken şimdilerde dev teknoloji firmaları üniversitelerin Robot Bilimi ve Makine Öğrenimi (Machine Learning) bölümlerinde görevli bu uzmanları çok yüksek maaşlarla kendi bünyelerine katmaya çalışıyor. Economist’in haberine göre ünversitelerden teknoloji firmalarına transfer olan yapay zeka uzmanlarının sayısında bir artış var.Devamı