Cumhurbaşkanlığı veya bağlı kuruluşları, Valilik, Üniversite yönetimi yazılı ve/veya  sözlü  uyarılarına uymak önceliklidir.

Pandemi sürecinde bilişim hizmetlerinin aksamaması kaydı ile personel geliş ve gidişleri çıkartılan ve tebliğ edilen listeye göre yapılacaktır.Kronik rahatsıszlığı ve 60 yaş üzeri olanlar belirtilen kanun ve yasalara göre ayrı değerlendirilecektir.

Rahatsızlanan ya da gelemeyecek personel önceden birim amirine haber verecektir.

Personel pandemi kurallarına uymakla yükümlüdür.

Birim binasına gelecek herhangi bir kişi pandemi kurallarına uymakla yükümlüdür.

Hizmetlerin gelmeden yapılabilecek olanları web ‘ten yayınlanarak işleyişi açık bir şekilde anlatılmalıdır.

Olası uzaktan çalışabilme senaryolarına hazırlıklı olmak, iigili araçların kullanımına olanak verilmelidir.

Gaun bulut, Jitsi meeting sunucu barındırma, Zoom kullanımını, Uzaktan bağlantılar VPN kullanımı yayılacak,.

Güvenlik, log izlemeleri ve rutin kontrolleri ön planda tutulup, SOME, ULAKNET uyarıları zamanında işletilecektir.

Uzaktan eğitim sunucularının kontrolleri daha sık yapılacaktır.

Pandemi sürecinde sınava girmek isteyen herhangi bir yerde öğrenim gören öğrencilere imkan sağlanacak, ancak pandemi kuralları ihmal edilmeyecek.

Bu eylem planı yenisi yayımlandığında ya da web'ten kaldırıldığında sona erer.